Shine Skincare maakt gebruik van de  Harmony XL, het meest uitgebreide platform voor laserbehandelingen. Wij hebben gekozen voor de Harmony XL omdat dit apparaat veilig is, dus geen risico op het ontstaan van huidschade. Het is zeer effectief en efficiënt, dus daarom kunnen we sneller en minder vaak behandelen met hetzelfde resultaat. Daarnaast is de behandeling veel comfortabeler door de ingebouwde techniek (koeling) waardoor de behandelingen voor u aangenamer zijn.

Fractional Co2 laser behandelingen

De fractionele CO2 laser is fantastisch in te zetten als u huidveroudering wilt aanpakken. De CO2 laser wordt daarom ook actief ingezet bij het verminderen van rimpels, het verstrakken en egaliseren van de huid en het verkleinen van poriën. De CO2 laser zorgt voor een stralende, jongere en frisse huid, zonder dat daarbij gebruikt wordt gemaakt van invasieve methoden.

De werking van de CO2-laser voor huidverbetering
De CO2 Laser straalt licht uit van 10.600 nanometer wat zich richt op het vocht in de huid. Door het afgeven van het impuls wordt energie van de CO2-laser aangemaakt die het vocht in de huid laten verdampen en bovendien gangen maakt in de vorm van een raster. Deze geavanceerde techniek “resurfacing” zorgt ervoor dat er geen thermische schade plaatsvindt. Het gezonde weefsel rondom deze ruimtes zorgt ervoor dat het vernieuwingsproces begint.

Het proces
De laserstraal van de CO2 laser dringt tot diep in de lederhuid oftewel de dermis binnen. Hierdoor worden de fibroblasten geactiveerd waarbij de aanmaak van nieuw collageen wordt gestimuleerd. Het gezonde weefsel is zo sterk dat het helpt het beschadigde en de stevigheid te herstellen.

De techniek is gedurende de jaren verbeterd, waar voorheen de volledige opperhuid werd wegbrand wordt de huid nu slechts een fractie aangetast. Het resultaat een mooie, egale en stralende huid!

Wanneer wordt de CO2-laser gebruikt
De CO2-laser is geschikt voor eenieder die graag een verbetering van de huid wil verwezenlijken.  De huid wordt structureel verbetert, oogt en voelt gezonder. De C02-laser wordt dan ook volop ingezet bij het verminderen van rimpels en fijne lijntjes, vervagen van littekens, verwijderen van onschadelijke huidaandoeningen denkende aan wratjes. Bovendien is de CO2-laser bij uitstek geschikt voor huidverjonging en huidversteviging in het gezicht, decolleté en de handen.

Indicaties voor de fractionele CO2-laser

  • Pigmentatie
  • Acne- en chirurgische littekens
  • Grove poriën
  • Licht- en zonbeschadigde huid
  • Fijne lijntjes en rimpels
  • Slappe huid
  • Striae of zwangerschapsstriemen
  • Oneffenheden van de huid
  • Verstrakking van de verslapte huid boven de knieën en bovenarmen

Het effect van de CO2-laser
Het CO2-laser is een behandeling welke weinig compilaties kent, veilig en doeltreffend is. De resultaten zijn snel zichtbaar en de herstelperiode is relatief kort.

Behandelingen
De CO2-laser is intensieve behandeling waarbij 1-3 behandeling uitgevoerd moeten worden om een optimaal resultaat te bereiken. De arts binnen Shine Skincare zal u hierover zorgvuldig informeren.

Na afloop
De duur van de behandeling is afhankelijk van het te behandelende gebied. Direct na de behandeling zal de huid rood en gezwollen zijn. Dit gevoel kan tot 45 minuten aanhouden.  

De huid kan aanvoelen alsof deze verbrand is en er ontstaan kleine korstjes. Deze korstjes vallen er na enkele dagen af, waarna de huid zich zal gaan vernieuwen.
Na gemiddeld 1 à 2 twee weken is de huid weer hersteld. De activiteit van collageen en elastine zal na de behandeling 3 tot 6 maanden aanhouden.

Onderhoudsbehandeling
Het is aan te raden om één keer per jaar een onderhoudsbehandeling te laten uitvoeren om zo het optimale resultaat te behouden