TCA peeling

Een TCA (Trichloorazijnzuur) Peeling is een chemische peeling wat de huidstructuur helpt verbeteren, de kleur van de huid egaliseert en oneffenheden vermindert. Shine Skincare hanteert de Easy TCA Peeling. Het resultaat is een frissere en jongere uitstraling van de huid.

De Easy TCA Peeling is geschikt voor alle huidtypes. Voor de indicaties pigmentvlekken, rokershuid, zwangerschapsmaskers en acne littekens kunt u ook gebruik maken van de TCA Peeling. Voor een optimaal resultaat worden peelings in kuurvorm aanbevolen.

De behandeling
Tijdens de behandeling ervaart u een warm, branderig en trekkerig gevoel. Dit betekent dat de behandeling goed werkt. Na de peeling wordt de huid behandeld met een crème, de zogenaamde Post Peel Mask, die de pijn stopt en ontstekingen van de huid voorkomt.

De effecten van de TCA Peeling zijn:
 Frissere en jongere uitstraling van de huid
 Verbetering van de conditie van de huid
 Verbetering huidstructuur, verfijnen van de poriën
 Verminderen van fijne lijntjes en rimpels
 Verminderen van pigmentvlekken

Deze peeling werkt zowel preventief als probleemoplossend en is geschikt voor iedereen die de gevolgen van huidveroudering wil verminderen. De peeling heeft een sterk verfrissend effect en is naast het gelaat ook geschikt voor hals, decolleté en handen. De conditie van de huid verbetert significant van de peeling.

Huidreactie
Na de behandeling zal de huid wat rood zijn, voelt trekkerig aan en er kan een lichte zwelling optreden. De dag na de behandeling zal de huid ‘barsten’ waarna u hoogstwaarschijnlijk zult vervellen en de huid schilferig kan zijn. Na het vervellen kan de huid nog droog en schilferig zijn. Een nieuwe huid is op dat moment in de maak. Shine Skincare adviseert om tijdens het vervellen, wat enkele dagen tot een week kan aanhouden, niet aan de huid te zitten. De totale herstelduur is ongeveer 2 weken.

Nazorg
Na de behandeling smeert u minimaal 4 weken lang zonnebrandcrème op uw gezicht met minimaal factor 30 – 50. Breng dit meerdere malen per dag aan. Een spf-factor (SPF staat voor Solar Power Factor) in uw dagcrème is niet voldoende.

Duur van de behandeling
20 minuten

Interval
2 tot 4 weken

Consult
Shine Skincare adviseert om eerst een afspraak te maken voor een gratis consult van 10 minuten. De behandelaar informeert u over de behandeling, de te verwachten resultaten en de nabehandeling.

Tevens is het in sommige gevallen noodzakelijk de huid voor te bereiden op de peeling d.m.v. gebruik van een Skin Tech Blending Bleaching cream. Deze dient zeker 2 weken voor start van de eerste peeling 2x daags aangebracht te worden en kan bij Shine Skincare aangeschaft worden.

Advies
Shine Skinacare adviseert tot vier weken na de behandeling geen zonnebank te bezoeken en vier tot zes weken voor en na de behandeling de huid niet bloot te stellen aan de zon. Op de dag zelf liever geen make-up dragen en de huid gedurende 48 make-uploos houden. De huid moet namelijk zoveel mogelijk met rust gelaten worden. Een voedende hydraterende crème of andere neutrale crème of zalven zonder parfum zoals Vaseline, kunt u gebruiken bij een trekkerige huid.

Waarom kiezen voor Shine Skincare?

Bij Shine Skincare bent u aan het juiste adres voor persoonlijk advies. We geven u graag op uw huid afgestemde adviezen, zodat u de behandeling krijgt die perfect bij u past.

Volg ons op insta