Lipolaser

Naarmate men ouder wordt ontstaat er huidverslapping en ontstaat er volumeverlies. Na verloop van tijd kan deze verzakking onder de kaaklijn zichtbaar zijn en ontstaan de zogenaamde ‘’hamsterwangen’. Het gevolg is dat de kaaklijn niet meer mooi doorloopt.

Met de lipolaser behandeling wordt onderhuids door middel van laserlicht via een  speciale fiber warmte afgegeven aan het vetweefsel, waardoor de vetcellen beschadigen en worden afgebroken. Daarnaast treedt er huidverstrakking op

Tijdens de behandeling
Een lipolaser behandeling, bijvoorbeeld van de onderkin wordt onder plaatselijke verdoving gedaan. Bij de ingreep zal de arts als eerste de probleemgebieden aftekenen. Na de verdoving wordt via een aantal prikgaatjes de canule onderhuids ingebracht. De arts zal de canule onderhuids heen en weer bewegen, waarbij aan het uiteinde van de canule de fiber de warmte afgeeft. Deze warmte zorgt ervoor dat het vetweefsel wordt weggesmolten. De insteekopeningetjes zijn zo klein dat deze in de meeste gevallen niet hoeven te worden gehecht.

Waarom kiezen voor Shine Skincare?

Bij Shine Skincare bent u aan het juiste adres voor persoonlijk advies. We geven u graag op uw huid afgestemde adviezen, zodat u de behandeling krijgt die perfect bij u past.

Volg ons op insta

Na de behandeling

Na de laserbehandeling kan er nog verdoving onder de huid zitten. Het gebied is daardoor nog wat gezwollen.

Er wordt een compressieverband aangebracht welke u minimaal twee dagen dient te dragen. Hierdoor wordt het vocht dat nog uit de insteekopeningetjes komt geabsorbeerd. Door de druk van het verband wordt de zwelling tegengegaan en een begin gemaakt met het herstellen van de huid. Na het verwijderen van het verband kunt u deze thuis nog een aantal dagen dragen om dit proces te bevorderen. De eerste dagen kan er sprake zijn van wat zwelling en blauwe plekken, die snel weer verdwijnen. In de eerste weken na de behandeling zal de vetreductie al zichtbaar zijn, die wekelijks toeneemt. De huidverstrakking komt later.

De eindresultaten zijn na drie tot zes maanden goed zichtbaar.

 

Riscico´s en complicaties

Lipo-laserbehandeling is een beperkt invasieve ingreep. De insteekopeningen voor de canule hebben een minimale doorsnede. Desondanks is er een klein risico op het ontstaan van een infectie. Om dit te voorkomen zal er enkele dagen antibiotica voorgeschreven worden. Verder is er een klein risico op het ontstaan van brandwonden in de huid. Deze zullen spontaan in de meeste gevallen genezen.

Met de Lipolaser kunt u onder andere de volgende gebieden behandelen:

 • kaaklijn
 • onderkin
 • bovenarmen
 • maag
 • buik
 • lovehandles
 • rug
 • onderrug
 • billen
 • bovenbenen
 • binnenkant knieën

* Één zone is bijvoorbeeld binnenkant knieën aan beide kanten, beide armen of de onderkin.

Consult

Voorafgaand aan de behandeling zal er een consult plaatsvinden met een van onze artsen. De arts zal in samenspraak met u de wensen en mogelijkheden bespreken. Bovendien kunt u ten tijden van dit vrijblijvende consult al uw vragen stellen aangaande de Lipolyse laser behandeling.